OM COLSOL

Colombia Solidaritet (COLSOL) samarbejder med græsrodsbevægelser og fagligt organiserede i Colombia for at skabe sociale forandringer.

Colombia Solidaritets vision er en verden med social retfærdighed, bæredygtighed og plads til forskellige udviklingsveje. Dette er en verden hvor lokalsamfund med forståelse for deres naturgrundlags bæreevne, har selvbestemmelse over deres levevis og lokale ressourcer. En verden hvor det hvide vestlige patriarkats overherredømme virkelig er historie.

Colombia er præget af koloniale økonomiske strukturer med fokus på en udvindingsindustri, der hverken respekterer landets natur eller lokalsamfund. Dette har fredsaftalen med guerillabevægelsen FARC-EP og colombias regering fra 2016 ikke ændret på. Tværtimod fortsætter rovdriften på landets ressourcer samt truslerne og drabene på de, der organiserer sig og kræver en anden udviklingsvej.   

COLSOL ser et stærkt forandringspotentiale i Colombias sociale bevægelser og er til stadighed inspireret af mange colombianeres mod til at fortsætte deres kampe på trods af systematisk undertrykkelse og frarøvelse af deres ressourcer. 

Derfor samarbejder COLSOL med græsrodsbevægelser og fagligt organiserede i Colombia for at skabe sociale forandringer. Vi kan se, at international opmærksomhed og opbakning gør en reel forskel for colombianernes mulighed for at organisere sig og kæmpe deres sociale kampe, hvilket er afgørende for at virkeliggøre COLSOLs visioner.

Hvis du vil se flere billeder, så tjek vores galleri ud under kampagnesiden for Kulfri Fremtid.

COLSOL startede i 2007, som det internationale samarbejde International Peace Observatory (IPO), der fra 2007 til 2013 arbejdede med international ledsagelse og observation af menneskerettigheder i Colombia. IPO ledsagede bondeorganisationer, lokalsamfund og fagforeninger i områder berørt af den væbnede konflikt. I 2013 lukkede IPO internationalt, men den danske afdeling er fortsat nu under navnet Colombia Solidaritet.

IPO er COLSOLs historie
BACK TO TOP