FILM OG VIDEOER

Korte videoer og infografikker

Denne infografik forklarer hvordan det danske energiforbrug hænger sammen med ødelæggelse af naturen og krænkelser af menneskerettigheder i Colombia.

Dokumentarer og film

Herunder er nogle film vi anbefaler. Vi anbefaler at se filmene gennem streamingtjenester eller betale folkene bag filmene på anden vis.

La Buena Vida (The Good Life) handler om konsekvenserne af multinationale selskabers minedrift i et område, hvor de lokale tidligere har kunnet leve af smålandbrug og drikkevand fra naturlige kilder. Filmen kobler også europæisk kulforbrug samt transnationale investeringer i verdens største kulmine Cerrejón, som ligger i det nordlige Colombia.

The Coal Line er en kort dokumentarfilm med Bruno Federico og produceret med Re: Common, der undersøger beskyldninger om, at et amerikansk kulfirma, Drummond Ltd., finansierede og samarbejdede med voldelige paramilitære grupper, der udøvede en svær jordpolitik nær virksomhedens mine i det nordlige Colombia. Maj 2016.

A Colombian Family er et intimt portræt af en menneskeretsforkæmper og de personlige ofre, som følger af at dedikere sit liv til kampen for social retfærdighed. Dokumentaren  er instrueret af Tanja Wol Sørensen, som er mangeårig aktivist i Colombia Solidaritet.

Moving Target er en kortfilm, som handler om en kvindelig menneskerettighedsforkæmper. Den undersøger hvordan det er at leve med bodyguards, og være udsat for konstante trusler. Kortfilmen og er instrueret af Tanja Wol Sørensen, som er mangeårig aktivist i Colombia Solidaritet.

BACK TO TOP